Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 15:34 - тайната на МАИТЕ - 21.12.2012 или тайна МАИНА
Автор: sistemite Категория: Други   
Прочетен: 2750 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.03.2012 18:36


                                 " Р А З Л И Ч Н И Т Е "
                                            (част 1)



                    "Различието" е важна категория навсякъде и във всичко и без него не може. Различията - биологични, природни, обемни, потенциални, количествени, качествени, мисловни и пр...са баланса за равновесието на системите, в много случаи са и "мотора" на системите, както и причина за противодействие и разпад на същите.
                     Така е било и при Маите. Имало ги е, после ги нямало, едни казват, че били изчезнали за нула време, други пък ни доказват, че останали някои техни наследници, обитаващи днешна Централна Америка и пр...
Разбира се аргументи - цял куп в подкрепа и на едното и на другото. Най-важното обаче е, че като древна цивилизация са оставили доказателства за бит, интелект, съществувание, развитие, общност и епоха. Вземете за пример всичко, което са построили. То,обаче е забулено в тайните или на "южно" или на "източно" изложение на храмове, със стълбища по брой стъпала според годишните сезони и на туй отгоре -
два "чешита" календари, с които пък направо успяха да  ни изкривят "коловоза" в 9 - та "глуха", да правим сметки, като "луди", след като ги бяха разписали до 21.12.2012 г., т.е. до края на тази година.
Аз, честно да си призная не знаех, че е толкова сериозна тази работа,че е толкова страховита с края на света, но новините, световните агенции, купища изписани страници, вкл. и в мрежата ме "натиснаха" психически. Знаете как е с масмедиите - влияят, пък и това им е основната задача - да ти вкарат внушението. Да обаче, като аналитик на системи знам, че внушението поражда съмнението, съмнението пък провокира мисленето, от своя страна мисленето те довежда до изводите, а последните ти показват твоята собствена относителна истина. А каква е моята ли, по въпроса за 21.12. 2012 г. и дали това ще е - КРАЯ ? Това ли са искали да кажат с приключване на календара си МАИТЕ - тайна МАИНА....кой да ти каже ?!
Може пък да не са намерили по-голяма каменна плоча, че да издялкат по-дълъг период или пък нещо да се е случило с майстора-брояч ? Знайш ли - всичко е възможно !
                   Преди три-четири дена, случайно попаднах на една публикувана информация, че и в днешно време някои потомци на маите още си ползвали календара - този втория, за простолюдните едно време Маи или т.н.
"по-граждански" вариант. И веднага ме изби едно съчувствие, в резултат на което реших да понаправя някои друг анализ, с цел да им направя на тези потомци
продължение на КАЛЕНДАРА , поне за следващата 2013 година. Но, затова - едно по едно или там както му казват : "степ - бай - степ".
                   Мeжду другото по време на "човъркането" из Гугъл-а, тъй като търсих едно "джудже" , което пък се оказа, че било вече намерено от астроучените открих един факт. Фактът е свързан косвено с това "джудже", но и с Маите. Установих, че в календара на Маите се оформя една числова верига, която си е интересна. Но се оказа, че (във връзка с "джуджето") такава верига се формира и по друг повод, който става причина за появата на закон през 1772 г. и доработен по-късно.
Питах се каква е връзката между едното и другото и въобще има ли връзка, защото разликата в годините си е бая време от  (-)3114 г. пр.н.е. до (+)1772 г. н.е. Но, затова още малко обяснения.
                 Още малко прелюдия с Маите. Прави впечатление, че са се вживявали в символиката, че даже желанието им за доказване и показ попреиграва. Отдавам го на това, че си е белег на епохата преди Новата ера и то не само за Маите. Като са нямали кой знае какви други "носители" на информация са рисували фрески, изчуквали са образи върху построеното, за разлика от нас днес, където не е необходимо да изпълваме с орнаментика родните панелки. Но и в днешно време си имаме, някои фараони и пр..., които ако не си инкрустират имотите, няма да могат спокойно да спят. Оставам с привкус, че Маите са държали непременно да се докажат на някого или на нещо. Че са боготворяли е ясно, видно от всичко свързано и с цифрите и с числата им от календара, с месеците, годините, но се забелязва и тайнствената им скрита представа. Представата за времето, пораждаща известни внушения, които по-горе казахме до какво водят.
                Пищат се всевъзможни работи за Маите, явно е много актуално, особено до края на тази наша високосна 2012 год. Не познавали колелото, пък със зъбни колелета редуцирали Цолкин-календара си в Хааб-календара, не работели в практиката, т.е в живота в бита с колелета и други кръгли работи, защото за тях кръгът и окръжността били изключително свещенна ценност, че не си позволявали току-така да я поругават. Само ги ползвали за "научна" дейност и за това предпочитали да работят само с цели цифри и числа. Тоест не са познавали какво са "дробни" числа : отношение на две величини, като едното е в числител, а другото е в знаменател и разделени от една хоризонтална чертичка. Хоризонталната чертичка обаче са я познавали отлично защото тя е основа на тяхната цифрава система и числова аритметика. Как са пресмятали разстояния и орбити, след като го няма числото Пи = 3.14... остава тайна МАИНА. Ами годината като е 365,25.... ? Възниква проблем със 4-те "стълбища", според 4-те сезона, защото
храма-пирамида с четири страни = 4 по 91 стъпала = 364, плюс = 1 стъпало най отгоре, което са сложили за "калпак" е = 365 бр. = 365 дни в годината. Да, ама на "калпака" трябва да има и един "пискюл", който пък обърнат в стъпало, значи, че е трябвало да "резнат" и още едно стъпалце (тънко) приблизително = 1/4 от височината на едно нормално стъпало и да го "курдисат" най-отгоре. Тогава сметката излиза. Но пак опираме до "дробите", т.е. до части от цялото. Маите са решили обаче нещата по друг начин. С  по-разбираемия календар са решили, според продължителността на техните мерки за дни, месеци и години (за които ще стане въпрос по-нататък), а и не са знаели колко тънък като плочка да е "пискюла", след като не са могли да го изчислат... та на всеки 5 години вместо част от стъпало да слагат още = 1 цяло стъпало, върху последното 365-то + 1 = 366 стъпала. С този трик забелязали, че за един техен век = 52 год.(нашенския е = 100) Те е трябвало на 5-тата година и после през 5 год. да качват и да свалят, след като изтече въпросната гадина цялото стъпало и така за въпросния техен век = 10 пъти. Така с десет "високосни" стъпала си решават проблема. За да не си играят само на "мъкнене" обаче нагоре и надолу, щото си е тежичка работа това са го вмъкнали в календара си и тогава техните "хамали" рахатясали (отдъхнали си). Добре, че е нямало как да объркат входовете с "пияното" за последния етаж, както при нас. Там, от които и вход да тръгнат все ще ги доведе до последния етаж на храма.
                   Нас, ако бяха попитали, най-добре щеше да бъде да подкопаят малко пред първото стъпало на страната на която са забелязали, че е най-студено и да слагат 1 стъпало допълнително всяка 5-та година, да го броят в сметките само за тази година и след като изтече годината да го махнат на отчет в склада за след 5 години. Откакто почват да водят календарно времето нещата си влизат в пътя и сезоните им не се изместват с натрупана грешка от 0,25 от всяка година и са знаели кога да стартират много житейски дейности по веригата : "ори - сей - жъни - мели - печи - меси (в дървени гаванки) - печи (на каменни тънки плочи) и яж. Не, че преди да изобретят календарите не са го правили това. Правили са го, но не с обичайната от наше време ТКЗС-арска точност, само че не са знаели предишните, спрямо Маите, в кое време живеят, т.е. дали техния април не е станал м. март например. Е, действали са тези преди тях на око според "Ха"(слънцето), като даде време почват да орат.
                    Тези 5 високосни години, ако трябва да ги сравняваме с нашия календар, където пък всяка 4-та четна е високосна (от 366 дни) и ако теоретично обхванем времето, връщайки се назад и то по нашия, актуален календар от дата 21.12.2012 г., тъй като до тази дата е "разписан" календара на Маите (т.е. датата, преди да започнем да обикаляме МОЛ-овете за Коледни подаръци) ще стане ясно - и тук с моливчето да посмятаме ? ( с моливчето, без "Елка"-та, за да се приближим поне до същите условия при които са работили те, въпреки ,че и такова са нямали, но ....) :
       Да започнем оттам до където са го докарали Маите, т.е. от 2012 г., от петък 21.12 - Наш петък ( не техен ).
Стартираме заедно назад във времето. Само за 40 г. назад :
   Ние : имаме = 10 високосни години и 30 обикновени.
   Маите :         =   8 в.г.                         и  32 об.
 И при нас и при Маите обикновените са по 365 дни, а високосните по 366 дни т.е.:
Ние: 30х365 + 10х366 = 14610 дни или средно 40х365,25;
Маи: 32х365 +   8х366 = 14608 дни или   "    "     40х365,20;

Нека удвоим периода, т.е за 80 год. назад : 
                 Ние: 80 год. = 60 об. + 20 високосни ;
                 Маи: 80 год. = 64 об. + 16 високосни  т.е.
Ние: 60х365 + 20х366 =29220 дни или ср. 80х365,25
Маи: 64х365 + 16х366 =29216 дни или ср  80х365,20 ;

         Забелязвате ли зараждане някакво ? Някаква числова, т.е за сега цифрова верига ? Да проверим още един път - този път за 100 г. назад във времето.
               Ние: 100 год = 75 об. + 25 високосни ;
               Маи: 100 год = 80 об. + 20 високосни ;  т.е.
Ние: 75х365 + 25х366 = 36525 дни или 100х365,25
Маи: 80х365 + 20х366 = 36520 дни или 100х365,20 ;
 Значи родена е зависимостта назад във времето, но по коя свирня да играем. Разбира се, че ще играем по свирнятя на тяхната гайда, защото те са задали база за сравнение. Те са почнали да броят и да правят календари. Но, Нашата верига на всеки 20 г. назад , за броя на високосните години е :
                                      5  10  15  20  25  30  35 и т.н........ , ;
 на Маите :                    4    8  12  16  20  24  28 и т.н..........;
 
        Тоест, излиза, че за последните 20 г. календара им дава грешка, т.е. недостиг, поради "дробите" за които говорихме. Те добре, че са се "сефирясали" навреме с този 1 ден допълнително на всяка пета година, но това е пак философия на целите числа. Тази грешка излиза също във числова верига назад във времето и тя спрямо Нас в дни пак на всеки 20 год :  1 ден,  2  4  6  8 дни и пр...
а и лесно се смята : пр. за 40 г.х 0,05 грешка = 2 дни, а за 
100 г. х 0,05 = 5 дни ; за 120 г. х 0,05 = 6 дни.
      Нека си поиграем с големите числа обаче !
 Периодът от -3114 г. до + 2012 г. = 5126 години.
 Ние: високосни години = 5126г. разделено на 4 г. (всяка четвърта е такава) = 1281.5 бр.год.
 Маи: високосни години = 5126г. разделено на 5 г.
                                 = 1025,2 бр. год.
Значи Ние : 5126г. = 3844,5 обикн.год. + 1281,5 високосни
           Маи : 5126г. = 4100,8 обикн.год +  1025,2 високосни
или ако сметнем по горната методика за да не се повтарям излиза, загуба която те не могат да обяснят. Тази "фира", която дава календара им е :
                       5125 г. х 0,05 = 256,3 дни, което пък си е разликата (нека проверим) от Наши за този период 
1 872 271,5 дни (последния до обяд) минус дните по техни сметки = 1 872 015,2 дни (последния до разсъмване при тях обаче). Неточност от 256,3 дни за този период от 5126 год - наречен от много "спецове" по МАН (Маиска академия на науките) последна епоха на мрака, си е изместване с близо 8 месеца и половина или под цели 3 сезона. Забележете, че ако съставителите на Маиския календар теоретично биха живяли до 536 г. от н.ера щяха да изтърват ски-курорта, щото зимата им щеше да се е "обърнала" в лято.
               Хайде да обърнем базите за сравнение и да разсъждаваме :
                Ако тръгнем, както и направихме от 21.12.2012 назад успоредно Ние и Маи и крачим, като всяка крачка е равна на 1 денонощие (24 ч.), то Ние ще стигнем в реално време -3114 г. пр- н е., а на Маите ще им свърши горивото малко след като пресекат -3113 г. Това означава, че календарът им не е с начало - дори в диапазон от 11.08. 3114 до 23.12. 3114 г., както се публикува в по-вечето информации, а с 256,3 дни по-насам към н.е. Ако е така, то излиза, че горката дата, след като застанем на равен старт, "хурката се отлага" за 
 03 септември 2013 год, по-точно до 07 часа и 12 мин. сугринта. Спокойно !!!  В обратния вариант на задачката, т.е. ако стартираме заедно през 3114 г. пр. н. е.то ще видим по-рано, какво ще стане, т.е на 20 май 2012 г. по-точно до 18 часа и 48 мин. Спокойно скъпи приятели, лоши работи няма да се случат, освен да поскъпне бензина и нафтата. С колко не се знае - не съм гадател !
                Много, обаче интересни неща ставаха в онези години с Маите и по числата и по аритметиката, по календарите и по овладяване на Слънчевата и нашата Галактическа система но за това във следващ постинг.
Интересен е анализа на срещата ми преди 35 год. с един
"странен" тип (човек) във влака и неочаквано, но остави белег за връзка с Маиската тематика.


                              Поздрави !
                                                  Христо Вълков





























































               






















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































                   













































































































































































































































































































                     

                                   

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sistemite
Категория: Политика
Прочетен: 253062
Постинги: 70
Коментари: 122
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930