Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2012 15:52 - тайната на МАИТЕ - 21.12.2012 или тайна МАИНА
Автор: sistemite Категория: Други   
Прочетен: 2180 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.03.2012 18:37


                          "  Р А З Л И Ч Н И Т Е "

                                       (част 2)

                           Предполагам, че в днешно време са малко хората по Земята, които изцяло отхвърлят хипотезата,че освен Нас - на първо място българите и всички останали жители на планетата Земя няма живот или форми на живот на други места в необятната Вселена. Откакто съществува съзнателен живот на нашата планета, винаги пред човечеството се е изправяло предизвикателството да търсим отговори на въпросите за нещото и нищото. Така е било със всички цивилизации, така е днес и така ще бъде винаги, докато има живот на земята. Това е движило и Маите в своите географски ширини и разгадаването на загадките, какво стои зад тях. За целта, както навсякъде във пространството и във времето и те са стигнали до заключението, че трябва да "насекат" тези две "неща", да ги начупят на парчета, за да могат да ги броят, определят, измерват, претеглят и пр....затова са създали бройна система. Системата, всеки който се е интересувал от това я знае, но нека припомним. Имали са цифри, от които са формирали и числа - общо: от 0 до 20. За да ги изпишем, ще ползвам означението в скоби :  
     ( * ) - за точка и ( / ) - за хоризотнална чертичка.
Точките се слагат върху хоризонталните чертички. т.е. :
 Маите  *    **    ***    ****    /    */    **/    ***/    ****/    //
 Ние       1    2     3       4     5    6     7       8        9     10

              *//    **//    ***//    ****//    ///    *///    **///    ***///
                11    12     13       14     15    16     17       18

               ****///      и   @
                  19              0
               
                      Така са си определили нещата, такава ще е и аритметиката им по различна, като запис от сегашната наша. Прави впечатление, че нулата е издигната в ранг, защото не е определена за начало на цифровия набор, а и в първото двуцифрено вече число я няма, т.е. в записа на числото 10. Освен това Маите са наблегнали основно на тяхното 1 и 5. Друго, което хваща окото е изобразяването на нулата. Тяхната нула, изографисана по този начин прилича на добре изпечен хляб (така я оприличават някои автори), виж оригинала в многото сайтове. На мен обаче, ми прилича повече на "капсула", затова и започнах така в началото на тази част.
                      Интересното е в "строежа" на аритметиката, за което пък е важен въпроса със записването на числата по-големи от 19. Построяват вертикална "касета" и всяка горна клетка е в "ранг". Да обясним : нека с (К1) означим касета от 1-ви ранг, с (К2) - касета от 2-ри ранг и т.н.... Каква е стойността, колко е съдържимото в дадена касета, можем да разберем, като видим какво са сложили Маите в дадена касета-от съответния за нея ранг. В касетите обаче те имат "право" да слагат само първичните "прости" знаци (точиците и чертичките и комбинациите между тях), които пък са = от 1 до 19. Тези от 1 до 19 нямат ранг. За тях това не е нулев (0) ранг, както щеше да бъде при нас, в днешно време, а "основен" ранг,т.е. просто (К).
                      Щом е така, т.е. щом така са си наумили, нека пък Ние да яхнем машината на времето, да се върнем при техните "чекмеджета", т.е. касети да ги отваряме една по една и да видим какво са скрили в тях. Но трябва така да си сметнем времето и скоростта с която да се предвижваме в пространството, че да пристигнем там когато е "дълбока" нощ и са вече заспали дълбоко. Това ще го направим така, за да не ги стресираме, пък и да не им влияем, т.е. да не се "намесваме" пряко в развитието им, като цивилизация, достигнала определен етап.
                       Касетите ("чекмеджетата) са им подредени вертикално, т.е от долу на горе, като : (К) е най-отдолу, (К1) е над него, (К2) е над (К1) и т.н....Отварям най-долното,т.е (К) и виждам -  ***/  - аха, значи 8. Дотук добре! Я, да видим по-горното, т.е (К1) -виждам  ** - аха, значи 40 ? Две точки, пък да значи 40, след като при простите символи е равно на 2 ? Това означава, че в касета от първи ранг, каквото и просто число да има е 20 пъти по-голямо. Маите са "луднали" по това 20, затова не възприемайте това, като нашето число 20 в единствения му смисъл и значение. Поставете се в Маиски условия и си представете как щяхме да обясним всичко до тук, ако не сравнявахме, т.е. не анализирахме успоредно, знаейки нашите числа ? Следва, че това 20 е величина на "тежест", на относителност или съпоставимост или още по-просто казано е "тухлата" на градежа, "калъп", "аршин" за мярка, с които ще мерим преди да "нарежем" било то времето или пространството. А, може би и камънаците по храм-пирамидите.
                         Така,че двете точки (или камъчета), които намерих в касетата от ранг (К1) са по-ценни. Те "струват", колкото 40 камъчета, спрямо тези 2, които намерих в долната касета. Следователно каквото намериш в касета от ранг (К1), е умножено все едно 20 пъти :
           **  - разбирай 2х20 = 40 или  тяхната хоризонтална чертичка (  /  ),(което е наше 5) е - разбирай 5х20 = 100. И това за всеки техен броен символ. Нека преминем на следващия, по-висок ранг - касета (чекмедже) над К1, т.е К2.
             Отварям и гледам. (ослушвам се да не би някой от Маите да се е събудил)? Не, че ще стане нещо, но ще разбуди останалите. Та, гледам във въпросната касета и виждам само една пръчица, т.е. чертичка. Значи това е тяхната 5-ца, но на колко е равна ? Може ли да е 500, след като на 1-ви ранг (К1) е = 100 ? Или по-простия пример, че да извлечем тенденция, за обобщение на цялата им Маиска аритметика : да вземем една точка само ( едно камъче) от по-ниския ранг (К1), което беше "важно" колкото 20 от обикновените -  и го преместим в горната касета от (К2) ранг. Може ли да е равно на 40 ? Не ! Едва ли ще си гърмят "патроните" по този начин, тъй като само с две камъчета - 2х20 в долната касета щяха да имат това 40. По този начин в по-долната касета (К1) те могат да изброят всички камъчета до 380 включително от обикновените, плюс 19 от обикновените = 399 бр. Ами 400-ното камъче ? Е, то вече с тази си тежест или "цена" ще бъде това камъче (точица) в касетата от (К2) ранг.
Или : в касета (К2) ранг ще открия -  * (точица) ,която е равносилна на 400, т.е. 20х20 = 400. Ако тази пръчица (чертичка), която аз намерих в третото отдолу нагоре чекмедже е една обикновена и се брои за 5, то тук на това място ще се брои за 5х400 = 2000.
                Аха... значи, каквото намериш в касетата от ранг (К1) то значи в (К2) същото, ще е вече умножено по 400. Със същия подход са действали Маите и по отношение на касета от ранг (К3), където точката (едното камъче) вече е важно колкото 8000 обикновени, а в касета от ранг (К4) то ще е "важно" колкото 160 000 обикновени.
               Установявам, че правилно са "усвоили материала", който им бе даден, въпреки далеч по-сложния му "действителен" и "истински" вариант - т.н. оригинал. За всеки случай обаче - ще проверя, отваряйки цялата колона от касети - от ранг (К3) до обикновения ранг (К)
К3( * )  К2( / )  К1( ** )  К( ***/ ) или 8000 ; 2000 ; 40 ; 8 ;
Общо = 10048.   Втора колона, за да се уверя -(пиша ги хоризонтално, но те са вертикално, затова казвам колона)
К3( ** )  К2( * )  К1( / )  К( / ) или 16000 ; 400 ; 100 ; 5 ;
Правилно са отбелязали числото =16505. За да спазя урокът на Учителя Zol ( Дзол ), че доверието значи контрорна проверка, съм задължен да ги събера тези две числа и да видя общата сума, т.е. 10048 + 16505 = 26553.
Ще събирам касети само от своя си ранг, т.е. ще прехвърлям точките и чертички (камъчета и пръчици) в трета колона касети, но пак казвам - по "ранг". Или :
К3 ( * ) + К3( ** ) = К3( *** ), което е = 3х8000 = 24000 ;
К2( / ) + К2( * )    = К2( */ )  , което е = 6х  400 =   2400 ;
К1( ** ) + К1( / )  =  К1( **/ ), което е =  7х    20 =    140 ;
К ( ***/ ) + К ( / )  =  К( ***// ), което е =  1х    13 =     13 ;
        Значи третите касети са пълни и общо представляват числото = 26553. Правилно са работили, но аритметиката не е само събиране и изваждане, а има и други действия ? Засега обаче това,което са усвоили Маите е достатъчно да си подреждат календара на живота.
         Какво на пръв поглед Ви прави впечатление ? Може би устройството на бройната система на Маите, т.е този неслучаен "касетъчен" модел ? Той не е пригоден, само да си играят на разни календари и сметки за дължини, разстояния и регистрация (т.е. статистика ) на броя Звезди, Слънца, Луни и по колко точици и чертички събират от най-студен "КИН" (ден ) до най-горещ "КИН", а
с "невъоръжено" око се забелязва функционалността - бързина, което пък намирисва на "скорости", които пък повличат след себе си " разстояния". Нещо по-важно ! Тези разстояния, бързо достигащи число, примерно от касета ранг 5-ти, т.е. (К5) е вече = 3 200 000, ами ако това са километри, ами ако са км./ 1 час ? Ако в касетата от ранг 6-ти например, бях открил, че Маите бяха сложили дори само една точица (т. е. само едно камъче), то щях наистина да се учудя, защото Ние щяхме това веднага да го засечем, а и то щеше да си проличи и по други белези и то видими, прости неща - така наречени "техноло" от Нас ( "х" - не се произнася, пише се, но не се говори на глас ). Може би се сещате ? Но, да се върнем на (К6), само едното камъче там би означавало, че нещо е равно на 64 000 000 - какво - разстояние (км) или V (скорост), а може би време (Т). УИНА(л) - "л" не се изговаря, това е 
= ЧОВЕК, знае и по-голямо число, ако в касета (К6) намери, примерно ( ** ) или = 128 000 000. Ами ако това са километри, значи на такава отдалеченост от Слънцето  е орбита, на която, ако има ("тяло"), то би отстояло на равно разстояние от Венера и Земя, когато се изравнят с обща радиална ос със Слънцето.
               Касетъчния запис на числа по системата на Маите показва характер на експоненциална функция, т.е.
ако вземем координатни оси : (У) и (Х) и по оста (Х) означим времето (Т), разделим го на равни отсечки - примерно 1-ви час, 2-ри час и 3-ти час, а по оста (У) нанесем само една касетъчна колона, за да има съпоставимост с тези три часа - от ранг (К3), то ще забележим "скорострелно" изкривяване на посоката на-горе, като че ли кривата,т.е.- посоката обръща "гръб" на оста на времето. Такава функция иска да каже на нещото, наречено ВРЕМЕ, че три часа за нея са "едно нищо", колкото да се разходим из нашата Слънчева система, все едно до кварталната бакалия, която пък трябва да е с "вързан" касов апарат към НАП до края на м. март 2012 г.
И от какъв зор, след като с календара на Маите ще дойде "свършекът" ? Защо ли ? Защото и децата от всяка планета, т.е. от всички "земни кълбета" знаят, че и дори да има "свършек" - ДАНЪЦИТЕ са ДЪЛЖИМИ.
              Как обаче, Маите се справиха със задачата да отмерват времето с Календари ще поговорим в следващата част 3-та.              
            
                               Приятно време и пространство !

                              Христо Вълков



































































































































































































































































Гласувай:
1


Вълнообразно


1. estirbg - Чакам с нетърпение
15.01.2012 20:55
третата част...защото и аз имам една хипотеза...ама докато я напиша.....ще дойде
20 май 2012 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sistemite
Категория: Политика
Прочетен: 252808
Постинги: 70
Коментари: 122
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930