Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 11:38 - МАИТЕ - тайната...и...разкритията ?
Автор: sistemite Категория: Други   
Прочетен: 3585 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 05.03.2012 18:40


                           " Р А З Л И Ч Н И Т Е "
                                      (част 6)

              В предишната част 5-та изложих начина по който Маите умножават цифрите и числата и каква е тяхната Таблица за умножение, както и правилата, които прилагат при това аритметично действие. Мисля си, че трудно може да се открие подобна информация в днешно време и искрено се надявам, да съм възбудил интереса у тези от Вас, които се интересуват от тематиката по древната Маиска цивилизация. Разкрития, относно съществуващата от онова време тайнственост ще ни позволят по-ясно да "наблюдаваме" какво е занятието, каква е работата на "просветените" Маи, т.е. на по-учената прослойка от обществото им.
              За близо 6000 год. назад във времето хората по Земата са измислили или прилагали различни бройни системи, с различни модули : маиски, арабски, китайски, римски пр...и в стремежа си да "насече" оста на времето, човечеството е търсило онова "рацио", което да бъде универсално. Философията на нещата тук, пак е свързана с "гледната" точка, защото няма универсално рацио, тъй като всяко рацио може да е универсално. Затова са и 10-ичната и 16-ичната и 20-ичната и 60-ичната и пр...бройни системи. С развитието на бройната система при Маите емпирично се променят и някои първоначални параметри и по-интересното е, че това е характерно и за други системи. Какво имам предвид :
             Както е известно Маите имат два типа календари. Някои автори условно ги разделят на "ритуален" и "обикновен". Обикновеният е този ползуван в ежедневието или т.нар. "Слънчев" ( Хааб - календар ). Ритуалният или т.н. "Цолкин" - календар (за мен "Дзол") като че ли има по-вече връзка, с опит за структуриране на по-голямо пространство, нещо като "търсене" на Хунаб~Ку (сърце на Галактика) един вид звезда (Слънце), само че на Нашата Галактика. Цол~кин календара лежи на основа 13 месеца по 20 дни = 260 дни, а Слънчевия на 18 месеца по 20 дни = 360 дни + един допълнителен, кратък месец (Уайеб) от 5 дни или общо : 360 + 5 = 365 дни. Това уравнява календарната година, с този т.нар."безименен", "нещастен" (от други автори) месец. За мен си е "уравнителен", нещо което практикува отдавна и успешно родната ни "Топлофикация". Кое как се е наричало и какво означава е тяхна си Маиска работа и не е от съществено значение, така че който иска да си го тълкува както си иска. Ако "питате" Кнорозов ще си обясните едно, ако "питате" други учени и историци ще си обясните друго, така че - въпрос на възприятия. Друго е важното :
                А то е, че със Слънчевия календар = 365 дни за година Маите са обхванали един "огромен" период от време. В днешно време да правиш прогнозен разчет на времето и да го насечеш на структури, т.е. етапи, фази, епохи и пр....трябва да има "специален" повод, изискване за доказване или просто казано някаква причина. Нормално е днес да се прави прогнозен разчет, "макрорамка" за 20 - 40 год. напред. Поради бързото ни развитие е "рисково" да се прогнозира и "разписва" време за по-вече от 50 год., а и не е необходимо да правим такива времеви структури. Дори и да има важна потребност, то бихме направили това за 1 век напред, но това можем да го направим по всяко време, така че...???
              При Маите, обаче този "мерак" не изглежда безобиден. Те създават структуризация на времето и ако ги питате за какво им е, то отговорът е : Те си знаят (може би?). Групират годините, напред във времето на столетия, хилядолетия, десетохилядолетия, стотицихилядолетия и милионилетия. Остава се с впечатление, че не е асоциирана правилно някаква причинна връзка.  Дали е така ? Да видим ! Тук една скоба - (някои автори изчисляват броя на дните в такива структурни периоди, но правят пропуск, тъй като в изчисляване на броя дни не включват онези дни, които обръщат годината във високосна, а те натрупват доста солидно изкривяване на резултата). За това - после, а сега да обясним структурата :
1 кин  = 1 ден, т.е. при Маи/при Нас =                  1 кин/ден;
1 Уина(л)= 1 месец                             =                20 кин/дни;
1 Тун = 1 година = 18 Уин+1 Уайеб   =              365 кин/дни;
1 Ка~тун = 20 Тун = 7300кин+4в.кос. =            7304 кин/дни
1 Бак~тун = 20 Ка~тун                         =        146080 кин/дни
1 Пик~тун = 20 Бак~тун                =             2921600 кин/дни
1 Калоб~тун = 20 Пик~тун            =           58432000 кин/дни
1 Кинчил~тун = 20 Калоб~тун      =       1168640000 кин/дни
1 Алау~тун  = 20 Кинчил~тун       =     23372800000 кин/дни
_________________________________________________
Какъв Алау~тун, а..??? Какъв период = 23 милиарда 372 милиона и 800 хиляди дни ! Но интересното е друго и то се открива след трансформацията на горната табличка в години, при което ще забележите и нещо, което вече сме изяснили в предишните части. Нека разпишем :
_________________________________________________
1 Тун                              =                        1 година ;
1 Ка~тун                         =                      20 години ;
1 Бак~тун                       =                    400 години ;
1 Пик~тун                       =                  8000 години ;
1 Калоб~тун                   =              160000 години ;
1 Кинчил~тун                 =            3200000 години ;
1 Алау~тун                     =          64000000 години ;
__________________________________________________

          А-а....? Та, това е същата структура на касетъчен запис от съответните рангове за които говорихме, изложени в Таблицата в една от предишните части.
          Я, сега да разпишем Маиския Алау~тун на съставни пропорции : 1 Алау~тун = 64 000 000 тодини е равен на :
20х20х20х20х20х20 Ка~тун(а) или ако го сложим в касета за която вече говорихме, то тя трябва да е от ранг 6-ти, т.е. една точица (камъче в 6-то чекмедже), освен най долното - основно. Тоест К6(*) = 64 000 000. Вижте помощната Таблица изложена в една от предишните части. Там се вижда, че тази единствена точка от основен ранг - К(*), което си е 1-цата от бройната система, вече в ранг първи - К1(*) = 20 = 1 Ка~тун. Нека проверим и за останалите касети в по-горен ранг ?
           К2(*) = 400 = 1 Бак~тун ;  К3(*) = 8000 = 1 Пик~тун ; 
и т.н.....до шести ранг- К6(*). Значи системата се потвърждава безотказно !!? Заключение : Календарните периоди са копие на бройната им система, като основна схема. До тук беше отстранена грешката с високосната периодика при изчисляване на дните за тези внушителни периоди (бъдещи и за Маите). Да, обаче Ние казахме в част 1-ва, че с оглед сравняването с днешното реално време трябва задължително да съобразим онази "безобидна" грешчица (разминаване), спрямо Маиските разчети, равняваща се на 0,05 дни / на 1 календарна година. Едно нещо, възприето един път за даденост (т.е. за "вярно") и особено след като тази даденост (това нещо) е твое дело, а и възприятието си е твое, то няма начин да отчетеш ( да се "сефирясаш" ), че си допуснал някаква грешчица. Маите нямат вина за това, щото не са го знаели, поради това, че не са работили с "дроби", т.е. с части от цялото, а и не са поставили под съмнение, нещото наречено техен календар. Да, обаче всяко нещо, което не е подложено на проверката на "вечното" време и не е потвърдено от него, че работи "както си трябва" те подвежда в резултата. при къси периоди - няма проблем, но при по-големи - вече има !!! Именно, тук им е грешката на Маите, т.е. в претенциите. След като са имали "огромната" претенция да разпишат в бъдещи години един "огромен" период от 64 000 000 години е трябвало да предположат, че всяка дребна песъчинка в "сметките" може да "изкриви" резултата. В случая, ако грешчицата е 0,05 дни /година, то 0,05 х 64 000 000 год = 3 200 000 дни или по-вече от 8767 години ? Грешчицата се оказва "бая" забележима нали ? Само грешката, значи да се върнем от 2012 год назад във времето в -6755 год. пр. н. е. или ако Маите са имали намерение да пътуват нанякъде и да стигнат там след 64 000 000 години, то ще останат много "учудени", че годините път са изтекли, а те не са стигнали до уреченото място. И за да стигнат до него ще трябва да се поназорят още някакви си 8767 години - минимум. Ами, ако нямат достатъчен запас за двигателите от водород (Н) за термоядрения синтез, необходим не за друго, а само за преодоляване на гравитации на обекти покрай които ще се наложи да преминават ( дали те - Маите или "други" ???)
                Независимо от казаното по-горе става ясно, обаче, че за по-малките периоди (или разстояния) имам предвид за Нашата Слънчева система са били доста наясно, което си личи и от някои сравнения на познание, които при Нас пък се появяват едва след 1700 г. сл.Хр., но за други разкрития в следващи публикации, т.е. част 7-ма.

                         Приятно време и пространство !

                                   авттор: Христо Вълков
































































































































Гласувай:
2


Вълнообразно


1. estirbg - Чета и се дивя!
02.02.2012 22:49
Целият арсенал от знания и умения са "връчени" на маите не от "инопланетяни" или "извънземни", а от самия Луцифер!...А той е бил най-високопоставеният и най-високопрвилегированият от всички ангели, невероятно интелигентен, но ...зъл гений, уви!
Открехвам само лееко вратата към един от бъдещите си постинги...
Явно някой е поръчал на маите да направят календар, достигащ наши дни. С каква цел ли? Ами за да се определи идването на "извънземното" Луцифер в наши дни и той да изисква поклонение от настоящото поколение, т.е. от нас и то в НЕДЕЛЯ, НЕГОВИЯТ САТАНИНСКИ ДЕН НА ПОКЛОНЕНИЕ!....
Изключитело интересни са темите ти, приятелю!!
Поздрави от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sistemite
Категория: Политика
Прочетен: 252725
Постинги: 70
Коментари: 122
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930