Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 15:59 - Маите - тайната...и..... "шашмарлогията" !!
Автор: sistemite Категория: Други   
Прочетен: 2315 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 14.04.2012 11:44


                            " Р А З Л И Ч Н И Т Е "
                                        (част 17)

                   В тази част ще реагирам пряко, с остра критичност към някои медии, включително и Национални, които "трупайки" актив, посредством необмислен подход правят лоша услуга на обществото, особено за подрастващото поколение. Става въпрос за нашите деца и внуци, които точно в крехката си възраст, в този период на "пластика" и формиране на своя мироглед и усет за логика и реалност - са ОБЪРКАНИ - задават правилни въпроси, търсейки верния и относително-точния отговор от излъчени в предавания и публикувани - други разисквани и не правилно дефинирани въпроси, на които пък се дават грешни, невярни, неточни и "измислени"- най общо казано "ГЛУПАВИ" отговори. Това, категорично е вредно за младите хора, тъй като, дори само и една малка част да приемат от това, точно във времето, когато се структуризира логиката им в мисленето, е вече прекалено ! Оставен е вече траен отпечатък и без остра критика - няма "като- как" да мине "метър" !!!
         Поводът : http : //www.standartnews.com 
        " Знаменията на маите започнаха да се сбъдват "
  Нека започнем, така да се каже - "едно по едно" и за да бъдем по систематизирани в подхода ще разделим на отделни части, казаното в текста - на "Цитат" (  само начало, тъй като Вие сами ще си го прочетете) и ОТГОВОР ( с придружен коментар в хронологичен порядък, като ще се въздържам от адресиране).

 Цитат : " Процесите, предсказани от Маите................." ?
 Отговор : Несполучлив опит за избягване на тавтология, тъй като, ако беше казано, че "знаменията, предсказани от Маите...", то това - си е чиста тавтология, защото един от синонимите е предсказание. Уважаеми "спецове", знамението си е явление или случка, а не процес. Употребено заедно - "процесите, ...." , прави грешката вече непростима.( Капиш ??). Процесът е логично-навързана в хронологичен порядък структура от манипулации, които в последователност дефинират операции (действия), които пък операции (действия) обхванати времево и пространствено (или и двете заедно) формират процес. Така е при системите ! (казано от - "sistemite"). Например : В една от най-сложните системи, каквато е човешкият организъм, когато се "почесвате по врата", мислейки си за Маите, осъществявате без да знаете, един кратък процес : рецептор (сърбеж) - сигнал - сетивен неврон - нерв-център - двигателен неврон - реакция (мускул, група мускули или жлеза).
Цитат : ".......с махало открива подземни богатства и болести по човешкото тяло ..." ?
Отговор : "Много добре" и още по-добре за Нас ! Защо да си "дупчим" Златната Добруджа и то рискувайки дали няма да си "прецакаме" подводния еко-равновесен ресурс ? Дайте на "корифеите" да завъртят "топчетата" и "махалото" - хем няма опасност, а,... хем и финансово-обвързващия "реверанс" с чужди фирми ще изчезне. А, по отношение на болестите по човешкото тяло - само да внимават с топчетата, т.е. да не са случайно магнити, защото някой "човечец" - с пейс-мейкър на сърцето може да си отиде "бадева" - без време ?! Освен това, ще премахнем скъпата и сложна апаратура за Компютърни Томографии, Ядрено-магнитни резонанси и пр... и ще спестим средства.
Цитат : "...твърди, че размяната на магнитното поле е близо " ?
Отговор : Не е вярно ! Всеки може да си твърди, каквото си иска, особено в местата, където се "струпват" най-много твърдения - на килограм. Но, твърденията трябва да се доказват, иначе си остават "голи". Не разбрах, къде ще става размяната на полето и с кого ще я правим и по коя схема - "бартер" ли ще бъде или с "доплащане". Хипо-тетично - може да се отклонят от остта - полюсите на полето в рамките на допустима граница и в резултат на дадена, някаква, външна или вътрешна за Земята причина, включително и да разменят взаимно първоначално състояние (положение) - но това трябва също да се доказва !
Цитат : " Големците, обаче не предупреждават........" ???
Отговор : Объркана работа, и то, тотално объркана !! Е, ми дайте да направим Референдум по въпроса ? Дали Маите са предвидили това, че "големците" ще си имат "подземни градове", че и да се крият там, пък на народа поне, ако не друго, то да му бъде "дръпната" една масирана "разяснителна" кампания - защо не ?
Цитат : ".......замерва магнитното поле и установява ...... "
Отговор : Грешка ! Огромна - при това ! По този въпрос, считам, че е редно да се "скрият" по-дълбоко в раклата някои дипломи - за инженери, включително и за тези които са им преподавали и оценявали ( защото, именно Те, носят крайната отговорност). Да поясним :

            първо - магнитно поре не се "замерва" с нещо ??,....а се измерва, като за това са установени и приети МЕРКИ (мяра). Те са групирани и установени в системи !
В цял свят, с малки изключения днес (за сега) се прилага системата SI ( международната метрична система ). Преди това, до приемането на тази система се е ползувала друга - CGS (сантиметър-грам-секунда) или в межденния си вариант - MKS (метър-килограм-секунда). Днешната система е един вид - отворена система. Не може за нуждите на едно и също времево състояние на НЕЩО да се смесват системи. Забранено е - толкова !
Но, за нуждите на сравнението, на сравнителен анализ и съпоставимост се допуска преизчисление - представяне на една мярка, чрез друга и то от същия род. Нека обясним това - с "твърдението" посочено от авторите.
Плътност на магнитен поток или т.н. магнитна индукция се отчита по системата SI чрез мярка - Тесла ( на Никола Тесла), а в другата система ( по цитата..) е използвана мярка - Гаус. Стойностите на естественото магнитно поле на Земята са в диапазона ~ от 30 миКроТесла до ~60 миКроТесла, в зависимост в коя точка от повърхността на Земята са измервани. Може да има и по-съществени отклонения от тези стойности в определен момент - функция на Слънчевата активност.
За информация, един по-големичък обикновен магнит има поле = 0,001 Тесла, а предполагаема ( само на "хартия" )
най-голяма стойност на НЕЩО във все още опознаваемия от Науката астро-свят е до 10*(на 12-та степен) Тесла. Да видим в нашия пример :
1 мкрТесла = 0,000001 Тесла , то 30 мкрТ = 30 х 0,000001 = 0,00003 Тесла. То за 60 мкрТ - същото = 0,00006 Тесла.
Но : Съотношението (редуктора ) на преобразуване и съпоставимост между  Тесла - Гаус-и е :
                           1 Тесла = 10000 Гаус-а, където уважаеме "спецове" - при Тесла ударението пада на "е", а не на "а" ( казвам го за всеки случай). Тогава :
         0,00003 Тесла ще е сравнимо с, т.е. = 0,3 Гаус-а, респективно 0,00006 Тесла = 0,6 Гаус-а. Значи НОРМАТА му - не може да твърдите, че е 4 (четири) Гаус-а. "Капиш"?! За всяка НОРМА си има "нормотворец или нормотворци", и всяка норма преди да стане такава си е едно просто и най-обикновено предложение, до момента в който доказано и общовъзприето се постанови като НОРМА и то, валидна за дадени условия и време.
Цитат : " Най-голямата опасност засега, според учените е......
....планетата ще остане без защитния си саркофаг ...???
Отговор : Спецове ? Нали в началото, отрекохте участието на учените, а ? И второ, като коментар : Тотална глупост - САРКОФАГ ?? защитният за планета (няма значение за коя !). Земята да не е "умряла", като египетски фараон, че да е поставяте в саркофаг. Саркофагът - "спецове" - е понятие от категорията : СМЪРТ и не се употребява извън ПРЕЗУМЦИЯ, което означава, че може да се употреби само и единствено в този си смисъл - в друг е забранено !! Значи ли това, че всяко нещо в защитна среда ( плод - бременност ), т.е. живо се намира в ......??? Я мислете - преди да говорите !!
Цитат : "......предположи , че ............ще е тъмно като нощ.............. Тогава....... от пета в шеста раса. "
Отговор : Оле-ле-е-е, че и Мале-ле-е-е ???? Какви фотонни соларно - магнитни процеси им "гъмжат" из главите на спецовете, от които пък от много "светло" ще станело чак тъмно - нощ ( за няколко дни - 24 часа в денонощието , аз така го разбирам). Щото, иначе няма логика - то и сега си има нощ и то Всяка Божа нощ ?!. Научете се, че от Слънцето се откъсват ( и още по-вече, в голям обем (емисия) при слънчеви изригвания (бури) = частици ( електрони + протони) от 2/3 (водород) + по-малко от 1/3 (хелий) или т. н. Слънчев вятър, формиращ зона на действие (балон) около него - Хелиопауза. "Анадънму" ? И как така :
в тъмнината - мародери щели да плъзнат из улиците, грабежи, убийства, и пр.... (и Тези Маи си нямаха друга работа едно време, вместо да си доразвиват математиката,  виж какви "дивотии" са ни замисляли ??) Че, в играта е замесен и един руски гуру, който пък бил казал - за квантов преход и черни мисли превземащи (Ъ)къла на хората. Е, кое е вярното : С черни мисли ли ще преминем "неусетно" в шеста -та раса ? Едно време имаше един "увреден", който "крякаше" за богоизбрана Висша раса...?! е ... явно му е дошло времето и всички по света да станат такава.
 
Цитат : " Дано ни се помогне отгоре".
Отговор : Дано - дано , ама надали !

Цитат : " Междувременно, на хоризонта се появи поредното апокалиптично знамение...... Венера и Юпитер направиха вече равнис на хоризонта ...... и пр..."
Отговор : Не, на път съм да спра. Е, бива - бива, ама такова заключение, не съм очаквал. Първо междувременно, как така - ей тъй, докато си "човъркаме" нещо си между другото- в " мисловен напън" да си обясним, пак между другото тайните на Вселената ли ? Второ - на кой от всичките хоризонти ? В Слънчевата, а и не само в Нея системи, Галактиката и недай-Боже Вселената няма хоризонти има участъци от време-пространството. И друго ? Защо апокалиптично ? Какво - ще се мре ли ? Кажете бе уважаеми "спецове" ?! Та, това да не се случва за пръв път и можете ли да си представите колко пъти става. Науката (надявам се) да може да го предвиди и изчисли, ама с топчета и "махала" и пр...пък може и да се "доусъвършенства" !  Равнис - по хоризонта, а ? Браво, бе !! От коя страна на Слънцето стана "равниса" - от лявата , от дясната, от-горе, от-долу ? Я, най-добре малко "встрани", че да "уйдисаме" на всички. Като ги казвате, тези работи, давате ли си сметка, че има нещо като еклиптични равнини (повърхности) на орбити, съ-осия
на центрове : Слънце - Земя - други планети ? Ами, ако не само Венера и Юпитер напра(в)ят "ръйс", т.е. равнис, а и останалите и то не в една ос -ДИАМЕТРАЛНА , а в една ос РАДИАЛНА ( само по- радиус ) т.е. всичките по ос само в едната посока от Център Слънце ?? Добре, че този вариант не сте го разглеждали в писания, щото щеше "да се наклони" Слънчевата система на една страна и всички планети, барабар и нашата щяха да си "изсулят" в НИЩОТО. Това е сериозна тема и като хипотези може да разгледаме с Вас в други публикации,  но при друг подход - говоря за системния.
Току що казах нещо и то веднага се потвърди - за "преминаването" на планетите " виж Цитат :
 Цитат : "Директорът на Московския институт............  , което вещае преминаване на планетата ни от епохата на Земята към епохата на Въздуха......"
 Отговор : Ето - за това и Църквата едно време в лицето на своята целева Институция - ИНКВИЗИЦИЯТА е преследвала "астро-шашмата" до дупка, като гладен котарак - закръглена "мандражийска" мишка. Защото и те са се изразявали неправилно. Поне като си нямате хал-хабер от Наука, то поне не влизайте в спор с БИБЛЕЙСКИЯ КАНОН, щото тогава и от двете места ще бъдете атакувани. Кажете го с думи прости, че да бъдете правилно разбрани, т.е. Епоха на овладяване на Космос, 
Цитат : " Изследователите на календара на Маите припомнят, че...............на пролетта влизаме в деветия цикъл..................... човекът ще използува целия потенциал на мозъка и съзнанието си...."
Отговор : Кои са тези изследователи ? Не става ясно, но пък хубаво пра(в)ят, че ни "припомнят" от време на време, щото Ние "позабравяме" - човешко е, пък и то едно ли е на главата ни, че да го помним !? Но, вече пролетта е тук, дойде и Ние "де-факто" сме в "деветия цикъл" ? и .......ще чакаме .............ето - чакаме ??.......... А,бе не чувствувате ли нещо ?.......... Като, че ли поумняваме , а ????

                                 Честит ВЕЛИКДЕН !!
                     Поздрави ! (без коментар)

                          Автор : Христо Вълков 













































































































































































  
                        



Гласувай:
13


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sistemite
Категория: Политика
Прочетен: 252708
Постинги: 70
Коментари: 122
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930