Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2017 13:38 - Трольо,..Трольо – ГДЕ ТАКА ?
Автор: sistemite Категория: Политика   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          
                                 – Трольо,..Трольо – ГДЕ ТАКА ?

                                 – БЯГАМ АЗ, Хибридьо – от война..

                                  Когато си блокиран – какво можеш да направиш – нищо…освен, след като си обявен за „трол“ ( подчертавам кавичките), да се организираш за кръгова отбрана и то там, на мястото където си, защото…си в блокада. По друг начин не можеш да се защитиш.
                                  Но нека първо да цитирам, какво казва ТОЙ ?! Ще попитате КОЙ ?….Е, няма да постъпя като него и да кажа, кой…
                                  Та, ТОЙ казва (копирано) : „След като разкрих ядрения инцидент в Белоярската АЕЦ, започна лудо замитане на всякакви следи, за което пуснах втори пост.
Наред с това група лица, наети за тролове и професионално захранвани с информация, вкл. и специализирана във физиката, се опита да опровергае разкритията (Христо Вълков, Таня Петрова, Венцислав Калчев, Валентин Желев и др).
Това са фалшиви новини, фалшиво съдържание на сайтове и съобщения, директно създавани и поръчани от Москва!
Питам се и друго – кога ли най-сетне в Москва ще разберат, че си имат работа с един от най-добрите разследващи журналисти в света и по-малко компрометиращо за тях щеше да бъде да си замълчат!“
                        М, дааа…това казва…?!
              Аз пък си мисля, че сме обречени…борбата е неравностойна, защото от едната страна е Праведният със силата и мощта на аргументите и доказателствата, а от другата страна са шепата „разбойници“ ( без Али-Баба) заклещени в блокада..и опитали се да задават въпроси, да чакат отговори, да посочат другата възможна вероятност, отричаща – праведната такава….
Зададох въпрос…, а тя стана една дебела, че чак не е за повторна преработка на сюжет, затова поставям първия вариант : От този момент до края на поста, пък е това, което казвам - аз - Христо Вълков , наречен трол от този "ТОЙ":
                         = Разбирам, че на всяка цена искате да изкарате причината в Белоярската АЕЦ..?! Обаче, имам въпрос – След като , както обяснявате за ветровете, че духали наляво-надясно и …пр. ( а на ветровете това им е работата) , то как така след като вече знаем, че Йод -131 първо е намерен по време на 2-та седмица на януари 2017 в Северна Норвегия, както и Йод-131 също е бил открит във Финландия, Полша, Чехия, Германия, Франция и Испания в края на януари, ТО в Скандинавските държави са открити ( от 09 до16 януари) концентрации, в диапазона ~ от 0,27-0,5 (μBq / m3 в атмосферата), за същия период във Полша ~ 6 μBq / m3, следва обаче втори период ( обобщен) от 17 – 30 януари, където : за Германия – 0,5, за Франция – 0,31 и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – Испания – 1,28 μBq / m3. Странно Испания е най отдалечена от вашия източник БЯАЕЦ-ца , а пък наситеността е 2,5 до 4 пъти по-висока от останалите с изключение на Полша ??……http://www.irsn.fr/…/20170213_Detection-of-radioactive-io
                        = Освен това, хубаво е да се дрънкат превантивно тенджерите, защото ядреното неглижиране е опасна работа, макар , че ние обикновените хора не сме специалисти по ядрена енергетика, но пък от дименсии и мерни величини, може и нещичко да поназнайваме. Тези концентрации са едно нищо, но трябва да се надава вой до небето и то да се търси – виновникът и той при всички евентуални мишени е най-добре да е Руска мишена. Относно Йод-131 ( чета) стойности , да речем на тази в Полша = ~ 6 μBq / m3, това на нашенски разбираем е = 6 микробекерела / на 1 куб.м – не е кой-знае какво. Защо … защото през 2011 г. след аварията с Японската централа – у нас на връх „Мусала“ бе засечена и измерена радиоактивност на Йод-131 от порядъка на 90 микробекерела / куб.м най-висока от всички проби (през м.март 2011 г.) Да…, ама нормата е 3 бекерела.( да не говорим, че някъде я сочат и 7 μBq / m3). Колко пъти 90 μBq / m3 е по-малко от 3 Bq / m3 ,колко, т.е. с колко нули отзад ? И…облакът откъде се предположи ( тогава) , че идва….от Япония естествено, но с направление през територия на Северен полюс ?! Имайте предвид, че полуразпадът на този изотоп е 8 дни……Аз в такъв спор не желаех да влизам, но щом като вие казвате, че нищо не разбирам, то…затова и питам. Редно е да се даде разумно обяснение ( ако не хипотеза) за Испания, съпоставено с Франция и Германия . Това сравнение, което ми се дава е вместо обяснение и мисля, че не дава отговор на въпроса ми….
                    = Негово е правото, обаче…ние само четем, коментираме и , ако домакинът на стената прецени – ще ни остави и ще зачете или оспори мнението ни. Последния вариант е да ни изтрие ( ако много го критикуваме оспорваме поста му). Това, че оспорвам някои неща в постовете на Г-на, пък и не само аз , но и много други са оспорвали и то аргументирано – не е заради друго, а е заради другата гледна точка в изясняване на една или друга постановка. Лично не се дразня от това, че ме обижда, като казва , че нищо не разбирам…., че съм трол, че не съм компетентен…пак повтарям – не съм нито ядрен физик (специалист), нито разследващ или какъвто и да е друг журналист, нито съм компютърен специалист, че да „ровя” в тънкостите и лабиринта от електонни адреси…и пр. Един обикновен потребител и четец на информация от ФБ, който може да оспори, репликира или зададе въпрос към автора, ако нещо не му е ясно или усети неприятен момент на прекалено внушение. Знаейки обаче, че прекаленото внушение поражда съмнение, а пък съмнението отключва аналитичното мислене, което ,пък от своя страна може да те доведе до някаква ( все пак) истина, която задължително ще е относителна. Друго си е , обаче да бъдеш претендент, да заявяваш самоуверено, че си гносиологичната инстанция за единствената – абсолютната истина…., а тя мисле, че е единствено в прерогатив на Господ, тъй като тук на Земята абсолютни неща – няма, щото всички са относителни. Но …уви – явно не съм прав , дори и в този конкретен случай.
                   = Приключвам ( освен ако няма други въпроси) и като обобщение на всичко казано от мен ще заключа с изводи, относно : Вероятна и приемлива ли е хипотезата от поста, че „ЯДРЕН ИНЦИДЕНТ В БЕЛОЯРСКАТА АЕЦ? “ е причината за радиационната обстановка, застрашаваща почти цяла Европа ?! Първи извод – концентрациите регистрирани за изотоп Йод-131 са такива, че спокойно могат да се нарекат – нищожни, много далеч от нормата. Второ – Ако допуснем, че с Белоярската АЕЦ е станало нещо ( изпускане на емисия на Йод-131) в началото на януари 2017 г. то концентрацията на място ( при самият източник) е също под нормата – в санитарни граници. Трето – ако действително изгаряме от желанието да изкараме Белоярската АЕЦ като причина за нещо опасно ( но подчертавам – действително опасно) с концентрации които превишават нормата опасна и увреждаща здравето и провокираща заболявания, то трябва да се търси авария, която се е случила 90 – 110 дни ПРЕДИ датата 06 януари 2017 г.. При това , респективно трябва да обясним, защо станциите във всички тези държави не са я отчели тогава, а я отчитат сега. Такава щеше да бъде уловена и отчетена и от наши станции. Като цяло, обаче хипотезата от поста, лично считам , че е с ниска вероятност и не издържа необходимите и достатъчни условия да се превърне в приемлива теза. Тя ще си остане само : хипо-теза. Успех в бъдещи продукции.
                        = Искате факти, Г-н КОЙ ?! Добре, да обясним тогава логиката на нещата, но преди това само да отбележа да не изместваме центъра на разсъждения , намесвайки гама фонда. Гама фонд е съвсем друга характеристика с комплексни показатели, така, че там нещата са други. Тук основното за което се вдигна пашпалигата в медии и пр…източници е радиоизотопът Йод-131 ? Също, да си мисля ли, че не разбирате понятието = период на полуразпад на радиоизотопи, тъй като да ми отговаряте в коментар по този начин , означава най-малкото съмнение от моя страна. Да го обясня, какво значи… В най общи линии това е процес , който може и е моделиран математически, значи с формула. Диференцирането е в основата на тази формула и представлява една експоненциална функция, изразяваща геометрична прогресия, само че при полуразпад е понижаваща, а не растяща. Тоест, тръгва се от начална стойност и се наблюдава изменението на стойността на функцията при промяна на аргумента, който е = времето за достигане на стойност = 1/2 от всяка първоначална стойност. Ще продължа с конкретен пример относно Йод-131 ?!
Да предположим, че при източника на радиоактивен изотоп Йод-131 е излъчена в атмосфера концентрация = 96 µ Bq/m3, при период на полуразпад = 1/2 от първоначалната стойност , то след 8 дни на 1 куб.м. стойността ще е 48 µ Bq/m3, след още 8 дни = 24 , след още 8 дни = 12 и нека спрем на още 8 дни = 6 µ Bq/m3, Това ще рече, че За да тръгнем от начална стойност на концентрация на Йода-131 която бе 96 µ Bq/m3,и стигнем до разпад = 6 µ Bq/m3,то ще са необходими = 8+8+8+8 = 32 дни. Стана ли ясно Г-н….?? Айде сега след като е станало ясно се върнете и четете първият ми коментар, обаче точка по точка, да видим дали имат основание логичните изводи, които съм направил. Аз също ще помогна с прекия пример, който подадох.
Не случайно подбрах да стигна до стойност на радиоактивност на Йода-131 = на 6 µ Bq/m3 Защо…ами защото толкова са регистрирали станциите в Полша и то за този период от 09 – 16 януари 2017 г. а и след това си остава водеща стойност – „най-опасната“ за Европаникьорите. Добре, но нека вземем ( коя дата си избирате ) от този период, да речем 14 януари, а ? Ако те са засекли и отчели на 14 януари = 6 µ Bq/m3, то по обратната зависимост на периодиката на полуразпад следва, че 8 дена назад във времето, т.е. на 06 януари би следвало концентрацията да е = 12 µ Bq/m3, ако се върнем още назад 8 дни, т.е. 29 декември 2016 г. тя трябваше да е 24 µ Bq/m3,…?? А, ? за какво говорим Г-н … ? Възможно ли е в този район в който съм споменал някое производство да си ръси нощем емулсията, по-малка, но редовно от месец преди това и …не само, защото също има и натрупване , независимо, че полуразпада си действа, но се застъпва и количествата ( стойностите) стават с припокриване и бавно натрупване ?? Другият въпрос да разгледаме, щото Вие твърдите, че Белоярската АЕЦ имала авария и кога около 06 януари ? Хайде кажете ми тогава колко е емитирала ( в бекерели) , че за един период на полуразпад = 8 дни ( тъй като засечката на станциите в Полша приехме е на 14 януари), че те да отчетат стойност 6 µ Bq/m3, ?? Да не говорим, че те са ги засекли още на 06-07 януари ? Да продължавам ли да ви доказвам и за онези 90-110 дни преди датата 06 януари, пък да видим дали са безпочвени..?!
                     = Останали сте с погрешно впечатление, след като повдигате въпрос за бъдещи продукции в КАВИЧИКИ ? Аз кавички не съм поставял и…моментално става ясно , че вие сте разбрал преиначено това, тъй като ако исках да акцентирам ирония , то тогава щях да ги сложа. Всяка дейност, дори и творческата дейност накрая се гордее с продукт, било то скулптура, картина, книга, …и пр…и това си е продукция, така си е и във филмовата индустрия, театралната продукция и пр…Да не се опитваме да тълкуваме, какво съм бил мислил и какво съм написал по този въпрос…Погрешно сте го изтълкували… Постове, които се пишат и публикуват – стават продукция, едва след като под тях се появят коментарите и …една продукция е по-добра, тогава когато върху нея са работили и мислили повече глави отколкото една. Кел файда, че сте написали нещо , ако няма кой да го чете, да го осмисля и да го коментира. Това е ориентир по същество – за ефекта от един продукт, за да се превърне в продукция… както и да е …тя ряпата е затова на дъното , щото сме я сели….ама как ще я вадим …?
                      = Само не разбрах, държите ли да правим хроноразчет за тези 90-110 дни, считано назад от датата 14 януари 2017 г., да открием евентулна несъстоятелност, за да стане ясно, че дозите , които ,да приемем от „страх лозе пази”, че са вредни ( над нормата), при което следва да се вземат мерки за противодействие ? Няма как да се емитират от Белоярската АЕЦ, тъй като следваше( а и щяха да бъдат засечени ) от всички европейски станции и нашата сред първите, което досега за последните 3 месеца назад не е станало и второ в този период преди 90-110 дни в тази БЯАЕЦ нама такава авария ?? Търсете, Приятелю…( преди да блокирате „приятелството”), ако намерите друг източник на радиоактивност от преди 3 месеца, но пак казвам – не този… източник, обект, защото за мен ( поне) – няма логика да е този обект…
Дори и да допуснем, че е той ( разконспирираният обект – маяк де, БЯАЕЦ), то да посмятаме : За да се регистрира в Полша концентрация 6 µ Bq/m3, то имаме разполагаем период от: да приемем = 100 дни назад във времето, което е = 100/8 = 12,5 периода на полуразпад. Нека ги закръглим на 13 периода. Тогава началната концентрация на източник на радиоактивност на Йод-131 следва да бъде = 24 576 µ Bq/m3, Всеки следващ период на полуразпад през 8 дни в 13 стъпки ще доведе ( ще сведе) до тази концентрация = 6 µ Bq/m3, най-голямата регистрирана в Полша, дето апаратурата се е „чудила” дали да я засече, щото е толкова далеч от нормата за опастност за човешкия организъм…? Така,…добре, обаче през цялото това време – къде са дремали Европейските станции, че да не отчетат подобни концентрации, докато върви трендовия спад до 6 µ Bq/m3 ? А, пък такава дреболия, като 6µ Bq/m3, я хванаха и отчетоха , а ? Нещо , като , че ли не се връзват нещата…май…
                    = А, иначе по отношение на ветровете, какво да коментираме ?! Каква скорост да си избирем ( ние, тук, с Вас), че да видим дали от БЯАЕЦ до Европа ( чак до Испания) ще стигнат тези частици носени от вятъра ? Хайде да не е , чак ураганна скорост ( като средна) за такъв период, както някой казва от 06 – 30 януари т.г., а средна, която няма да е и за подценяване…. Например = 22 м/секунда ?! И да посмятаме : Като превърнем за яснота 22 м/сек на км/час ще получим = 79,2 км/час… Не е малко, нали ? Ако заложим една посока на вятъра – от изток ( АЕЦ-а) на Запад (да речем Испания), то мисля, че за 3 денонощия ( 72 часа) ще издуха с радиоактивни частици Йод-131 на 72 ч. х 79,2 км/ч = 5 700 км., с което даже задминахме Испания, че и Португалия….по въздушно трасе. Ако , обаче Вие настоявате задължително да позавъртим вятъра в различни посоки и най-вече да го качим в горните слоеве на стратосферата, то да прибавим още 2 дни ( или 3 дни)…както прецените, аз само предлагам. То , в резултат ще имаме , че за някакви 5 или 6 дни Европа е „покорена“ , а тези дето са на Скандинавието, и Източна Европа им стига ..и по-рано Какъв е проблема ? Периодът не пречи, че е по-дълъг от 06-30 януари ( това са 24 дни) и ако аварията е ( там на „нашето“ място), това означава, че ще има допълнително натрупване на коцентрация на изотопи, въпреки ,че ще се компенсира съвсем малко от периоди на разпад ( 3 такива периода), НО ще има осезаеми за засичане от станциите данни. А,…сега ( днес ) коя дата и от кой месец сме на годината ? Да писукат Европейците от техните станции за замерване ? Да сте чули или прочели нещо такова. Кажете, щото аз поне не съм….и затова питам.
                              = Вярно, редно, необходимо и задължително е това което казва някой, с което съм напълно съгласен, …че една сериозна разработка следва да се подчинява на всеобхватни изследвания и моделиране… Но, ние тук не „правим“ научен труд за дисертация ?! Ние коментираме и грубо определяме и очертаваме „жалоните “ на логика по дадено събитие. Затова ли се „пуска “ жалона за гама-фона…за да е всеобхватно ?! И колко е той – в какви стойности…? Втори допълнителен „жалон“ ( този път в кавички) е продажба на недвижими имоти ( жилища и пр…) в атомното градче Заречный, където е АЕЦ-а, съвсем близо до Екатеринбург, навявайки умисъл за нещо. Знае ли се, колко жилища се продават в този район преди тези дати , на които се „натъртва“ и най-важното от практиката с обяви за продажби на недвижими имоти – че тези обяви се актуализират ежедневно ?Иначе, забравете за скорошна продажба… Тезата за продажба на жилища ( имоти) е меко казано „изпращяла“ от всякъде, ако не отчетете факта, че при това в Заречный ( атомното градче ) има новопостроен жилищен фон и пазар за 30 000 кв.м. ( градчето е 25-26 хил. жители), че се строи нов жилищен район , а от снимковия материал е нещо бая впечатляващо… Това са жилищни блокове по 12-14 етажа е то в две строителни линии, и само в един жилищен блок има повече от 100 апартамента. Заречный ( градчето) до 2030 г. ще се слее в конгломерат с Екатеринбург… За 2016 г. на 1 жител съотнесено градчето е на трето място по ново строителство в цялата Свердловска област…. имаме ли си представа въобще какво представлява Свердловска област ?..както и да е …, ама и аз, що ли питам ?
                         = Никой ,на никого не забранява да си издигна в ранг – хипотезата, като я произведе скоропостижно в теза, даже нещо по-велико – в пълна истина. Ама тя технологията на нещата – не е такава. Между тези две състояния има една мембрана, която е доста чувствителна, съмнителна и трудно пропусклива…Тя пропуска само безупречни доказателства…След натрупване на достатъчно доказателствена маса вече се формира твърдението и когато това твърдение се провери , че работи или се потвърди от практиката се приема за теза. но, приемът не означава , че ще е вечна теза. Тя ще е такава, докато не се появи друга оспорваща или корекционна хипо-теза, с претенциите да стане тя, пък – общоприетата теза ( и то, пак за времеви и пространствен диапазон). Така, че имате правото да си мислите за пълна истина, но въз основа на казаното от мен по-горе, все пак имайте предвид че тя е относителна, нали…?

Бъдете жив и здрав за много години напред !
Поздрави : Христо Вълков




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sistemite
Категория: Политика
Прочетен: 253024
Постинги: 70
Коментари: 122
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930